Saturday, 13 August 2016

Jerawat

Jerawat ni ibarat aib kita...

Kalau nak tutup jerawat kita gunakan MAKE UP

Tapi

Kalau AIB kita...

ALLAH swt y tutup...

Kalau Dia tak tutup aib kita...

Tak keluar rumahlah kita seumur hidup...

Sebab Allah sayangkan kita... 😊

Jadi....

Ingatkan DIA selalu...

Monday, 1 August 2016

Teringin jadi macam Neelofa

Assalamualaikum and hi

Tak semestinya apa yang seseorang tu belajar dalam sesuatu bidang tu adalah bidang yang dia minat/suka bukan?..

Anan lah tergolong dlm orang itu 😁

Aku belajar dalam jurusan kejuruteraan ni adalah bukan kerana aku SUKA atau MINAT sebab aku memang dapat course ni masa result upu aaa 3 thun lps dulu ( cter dah basi 😓)

Naluri aku sebenarnya lebih minat ke arah designer.. DESIGN APA?

Design pakaian..

Sejak sekolah rendah lagi aku suka lukis baju..ntah knapa..kalau tengok kanak2 sebaya ku dulu dorang lagi prefer lukis gambar rumah berlatarkan gunung dan matahari terbit serta burung lidi... Hihi..tapi aku tak..aku suka lukis orang dan baju yang cantik pada aku..hah..igt lagikan patung barbie yang cantik tu?
Aku suka lukis gaun2 dorang yang aku rasa gaun tu ala cinderella... Hihi..

Minat melukis2 baju tu tak pernah luntur sampai la zaman universiti..time aku idea..aku lukis cepat2 dengan harapan aku takkan lupa dan takde orang tiru baju aku design... (tapi ada je sama dengan fashion designer lainn) huhu... Kalau aku bosan kann masa tga letcure tuu aku lukiss baju tu..dan tunjuk kat kawan2 aku sebab bagi aku bila aku design..and kawan aku suka dan puji cantik..tu satu kepuasan taw and secara otomatik hidung aku kembang setaman bila kena puji... 😁😁😁😁😁

Kalau dipikirkan balik kalau tak selamanya aku jadi engineer (in sha Allah) dan tak sambung master..aku nak bukak butik pakaian..memang cita2 sejak zaman sekolah cuma sekarang aku nak habiskan sisa2 pengajian yang berbaki setahun lagi...

Aku nak sangat impian ada butik,fashion show sendiri tercapai..sebab aku memang betul2 berminat dalam dunia fashion...kalau dekat insta pun aku follow butik2,fashion designer femes sebab design baju mereka lawa2...dan aku pun jadikan Neelofa as idola aku..

Sebab dia berniaga tudung je..tapi tudung dia tu laris macam goreng pisang..sekaligus dia jadi jutawan...

Dalam dunia fesyen ni bukan sekadar jadi designer je tapi sekaligus jadi entrepreneur berjaya plus jutawan..huhhh kalau lah Anan di tempat tu...syukur sangat..

Cuma sekarang aku nak habaiskan pelajaran aku dulu..niat nak belajar engineering punya course ni sebab arwah ayah nak tengok anak perempuan dia ni jadi engineer sebab hasrat dia nak jadi engineer xtercapai..tapi demi arwah ayah akan ku teruskan jua dan habiskan pengajian ni..

Moga mimpi-mimpi,angan-angan seorang Farrhannan Najihah bt. Mohd Sukri jadi kenyataan...

Sunday, 31 July 2016

Internship

Assalamualaikum

Alhamdulillah genap sebulan sudah anan berinternship dekat petaling jaya..

Tempat??

Huh...xyah gtaw lah hehe...

Gigih bangun 5 pagi sebab install blogger dalam phone sebab kalo x..smpai bila lahh nak tulis blog.. Haha..

Before start intership ni..aku dapat 3 tempat...

1)Kedah

2)Penang

3)termasuk sini

1 ngan 2 tu sayang sekali sebab dua2 company besar tapi tak dapat nak berinternship kt situ sebab ada masalah transport..

Umi tak harap lagii anan drive tempat sibuk 😭 *nangis kat bucu katil

Lepas tu akhirny yang no 3 je boleh digunapakai sebab ada lrt...

Terpaksa lah pergi ke sini sebab saya
TAK ADA CHOICE !!!!

Jeles jgk tengok member2 dpt pegi company best2..dpt dekat ngn umah...

Tapi anan nak berhusnozon dekat Allah swt sebab setiap benda yang berlaku dah ditentukanNya dan setiap perkara terjadi ada hikmah tersendiri..

Kalau sekarang anan internship dekat company kecik2 biarlah nanti nak kerja tahun depan anan dapat kerja kat company besar2...doakan diriku 😊😌

Semoga Allah permudakan urusan anan sepannang internship ni dan dapat A untuk subjek ni...aminn

Doakan anan jugak boleh drive dengan lancar...aminn